Test wat bij u past

Lastmeter

Om ervoor te zorgen dat personen die kanker hebben of hebben doorgemaakt op het juiste moment ondersteuning krijgen, maken veel zorginstellingen gebruik van de Lastmeter. Door de Lastmeter in te vullen, kunnen problemen die u ervaart op lichamelijk, emotioneel, sociaal, maar ook praktische gebied aan het licht komen. De antwoorden kunt u gebruiken om in gesprek te gaan met uw zorgverlener over de door u ervaren problemen.

Klik hier om naar de Lastmeter te gaan (bron: lastmeter.nl)

Meer informatie over de Lastmeter

Kanker en zijn behandeling kunnen klachten met zich meebrengen. De klachten kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook psychische of sociale klachten kunnen zich voordoen.

Met de Lastmeter kunnen problemen die u ervaart op lichamelijk, emotioneel, sociaal, maar ook praktische gebied aan het licht komen.

  • Bij lichamelijke klachten kunt u denken aan vermoeidheid, verminderde conditie of bijvoorbeeld vocht in een van uw ledematen.
  • Bij psychische klachten kunt u denken aan gevoelens van depressie, boosheid, angst of onzekerheid.
  • Bij sociale klachten kunt u denken aan problemen of veranderingen op het werk, sociale activiteiten of in uw persoonlijke relaties.
  • Bij praktische klachten kunt u denken aan problemen op financieel of huishoudelijk gebied.

De antwoorden die uit de Lastmeter komen, kunnen u ondersteunen om in gesprek te gaan met uw zorgverlener. Deze kan u advies geven en verwijst u zo nodig door voor ondersteuning naar o.a. een fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker of psycholoog. Ook beweegprogramma’s met bewegen en/of contacten met lotgenoten zouden u kunnen helpen.

U kunt de Lastmeter uitgereikt krijgen door een verpleegkundige of arts. Maar u kunt ook de Lastmeter vinden op de website www.lastmeter.nl. Via deze website kunt u de Lastmeter printen en zelf meenemen naar uw zorgverlener. Bovendien kunt u zich ook op deze website registreren en de ingevulde Lastmeter opslaan in uw eigen account. U kunt dan later terug kijken wat u op eerdere momenten heeft ingevuld. Zo kunt u een goed overzicht krijgen van het verloop van uw klachten. Om naar de website te gaan klik hier.

Verder kunt u een pdf-document van de Lastmeter vinden op de website van het Integraal Kankercentrum Nederland IKNL. Klik om naar het PDF-document te gaan hier.

Als u nog vragen heeft over het gebruik van de Lastmeter, dan kunt u het beste contact opnemen met de contactpersoon bewegen en revalidatie tijdens en na kanker van uw zorginstelling. De contactpersonen van [participerende ziekenhuizen] vindt u ook op deze site onder het kopje Zorgzoeker. Door hier te klikken wordt u doorgeleid naar de pagina met de contactgegevens van de contactpersonen van de verschillende zorginstellingen.