Begeleid bewegen

Meerdere fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in het begeleiden van personen tijdens en na de behandeling van kanker. Zorgzoekers kunnen u helpen bij het vinden van een ervaren en geschikte fysiotherapeut.

Zorgzoekers die u kunnen helpen bij uw zoektocht zijn:

  • De zorgzoeker van Onconet. Om naar de zorgzoeker van Onconet te gaan klik hier.
  • De zorgzoeker van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Om naar de zorgzoeker van het KNGF te gaan klik hier.
  • Daarnaast is er nog de hulpwijzer van ‘Kanker wie helpt.nl’. Met deze zorgzoeker kunt u niet alleen hulp vinden voor bewegen tijdens en na de behandeling van kanker. Maar biedt u ook informatie over andere (na)zorgmogelijkheden. Om naar ‘kanker wie helpt’ te gaan klik hier.
  • Voor de regio Oss/Uden kan ook de website www.fyneon.nl gebruikt worden om een geschikte fysiotherapeut te vinden. Om naar zorgzoeker van regio Oss/Uden te gaan klik hier.

Meer informatie

Om klachten door kanker en de behandeling ervan te voorkomen of te verminderen kunt u door u zorgverlener doorgestuurd worden naar een beweegprogramma of de fysiotherapeut. Maar het kan ook zo zijn dat u zelf begeleid wil worden tijdens en/of na de behandeling van kanker. Een fysiotherapeut kan u onder goede begeleiding helpen uw doelen te bereiken.

Zorgzoeker van Onconet

Op de site www.onconet.nu kunt u zoeken naar begeleiding bij bewegen tijdens of na de behandeling van kanker. U kunt zoeken naar een fysiotherapeut in de buurt van uw voorkeur. De zorgzoeker wordt onderhouden door Stichting Onconet dat als doel heeft dat alle personen met of na kanker in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in hun eigen woonomgeving kunnen vinden.

De fysiotherapeuten die u via de zorgzoeker van Onconet kunt vinden, hebben één of meerdere scholingen of cursussen gevolgd die zich richten op de begeleiding van personen tijden of na de behandeling van kanker. Daarnaast moeten de fysiotherapeuten:

  • Minimaal 2 keer per 3 jaar aanwezig zijn bij een jaarlijkse bijscholing van Onconet.
  • Jaarlijks de toets van de bijscholing voldoende hebben afgerond.

Klik hier om naar de zorgzoeker van Onconet te gaan

Zorgzoeker van het KNGF

Op de site van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) vindt u ook een zorgzoeker. De Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is de beroepsvereniging van de fysiotherapeuten. Met deze zorgzoeker kunt u zoeken naar een fysiotherapeut die de gespecialiseerde opleiding ‘Oncologie Fysiotherapeut’ heeft gevolgd.

Dit is een deeltijd opleiding van 2-4 jaar waarin de fysiotherapeut zich specialiseert in het begeleiden van alle problemen die een persoon tijdens of na kanker kan ondervinden op het gebied van bewegen.

De fysiotherapeuten die u via deze zorgzoeker kunt vinden zijn erkent als Oncologie fysiotherapeut door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Overigens vindt u enkele Oncologie fysiotherapeuten via de zorgzoeker van het KNGF ook via de zorgzoeker van Onconet, indien zij de jaarlijkse bijscholing en toets van Onconet ook hebben gevolgd.

Klik hier om naar de zorgzoeker van het KNGF te gaan